Producten

AFM (Activated Filter Media)
AFM® staat voor Activated Filter Media en het is een geavanceerde filtratietechnologie die wordt gebruikt om water te zuiveren en te behandelen. Deze technologie is ontwikkeld als een alternatief voor conventioneel filtermedia zoals zand, kiezelstenen en anthraciet. AFM® filtratie biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid en waterkwaliteit. Hier is een uitgebreide uitleg van wat AFM® filtratie inhoudt:
AFM Filter
AFM vessel met de onder- en bovenlaag

Activering van filtermedia: Het proces begint met de activering van het filtermedium, dat meestal bestaat uit gerecycled groen glas. Dit glas wordt verhit tot hoge temperaturen en behandeld met speciale chemische stoffen om het oppervlak te activeren. Dit resulteert in een poreuze structuur met een groot intern oppervlak dat de adsorptiecapaciteit vergroot.

Grote specifieke oppervlakte: AFM® heeft een extreem groot specifiek oppervlak in vergelijking met traditionele filtermedia. Dit betekent dat het veel meer deeltjes en verontreinigingen kan vasthouden en adsorberen. Dit maakt het bijzonder geschikt voor de verwijdering van microverontreinigingen, bacteriën, virussen en organische stoffen in water.

Adsorptie: AFM® heeft een sterke affiniteit voor het adsorberen van verontreinigingen. Dit betekent dat verontreinigingen aan het oppervlak van het filtermedium blijven kleven terwijl het water er doorheen stroomt. Dit draagt bij aan de effectieve verwijdering van een breed scala aan verontreinigingen.

afm particle size removal
AFM filtreert al vanaf 1 micron (klik op de afbeelding om te vergroten)

Filterproces: Tijdens het filtratieproces wordt het water door een bed van AFM®-media geleid. De verontreinigingen in het water worden vastgehouden en adsorberen aan het filtermedium, waardoor het gezuiverde water aan de andere kant uitstroomt.

Duurzaamheid: AFM® heeft een lange levensduur en vereist minder onderhoud in vergelijking met traditionele filtermedia. Het is bestand tegen schokken, schuren en chemische slijtage, waardoor het filtermedium langer meegaat en minder vaak moet worden vervangen.

Verbeterde waterkwaliteit: Door zijn efficiëntie in het verwijderen van verontreinigingen draagt AFM® bij aan de verbetering van de waterkwaliteit. Het kan worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals drinkwaterzuivering, zwembadfiltratie, industriële processen en afvalwaterbehandeling.

Milieuvriendelijk: AFM® is vervaardigd uit gerecycled glas, wat bijdraagt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien vermindert de langere levensduur de behoefte aan frequente vervanging, wat afvalvermindering bevordert.

Al met al biedt AFM® filtratie een effectieve en duurzame oplossing voor waterzuivering en -behandeling, met aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie, waterkwaliteit en milieuvriendelijkheid. Het wordt steeds meer toegepast in verschillende industrieën en speelt een belangrijke rol bij het leveren van schoon en veilig water voor menselijke consumptie en diverse andere toepassingen.

activated filter media glass vessels
Twee AFM vessels in een container

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.