Turbin

ultrafiltratie turbin

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie wordt toegepast om niet opgeloste materialen uit water te verwijderen. De meest bekende toepassing is het produceren van drinkwater uit bron- of oppervlaktewater.

Turbin ontwikkelt en produceert klant specifiek UF installaties voor uiteenlopende toepassingen. Tevens hebben wij diverse ultrafiltratie huur units ter beschikking voor testen of productie. Onze UF legionella poortwachter installaties zijn BRL gecertificeerd en deze bieden wij ook aan met een unieke lease constructie. Deze manier van waterzuivering is een zeer effectieve en duurzame manier van waterfiltratie. 

Toepassingen:

ultrafiltratie

UF Total Vlissingen

turbin pompen ultrafiltratie

UF Marine Den Helder

ultrafiltratie drinkwater
turbin ultrafiltratie water

UF drinkwater productie Kosovo

De kracht van ultrafiltratie

De filterende werking blijft ten allen tijden actief, de basis van de filtratie berust namelijk puur op mechanica. Deze manier van filtreren van water is dan ook erg effectief en duurzaam. Oorspronkelijk komt ultrafiltratie met membraantechniek uit de gezondheidszorg, namelijk nierdialyse. Dialyse is de uitwisseling van in water opgeloste stoffen door een semipermeabel membraan. Deze filtertechniek lijkt op microfiltratie, nanofiltratie en reverse osmose. Het verschil zit in de poriegrootte van het membraan.

UF tegen legionella

Ultrafiltratie is een membraantechniek waarbij water onder lage druk door een membraamwand wordt geperst. De poriegrootte van het membraan is van 0,015 tot 0,03 μm. Het aangevoerde (drink)water wordt met een druk van minimaal 2 bar voordruk door deze poriën heen geperst. De virussen en bacteriën blijven achter in het membraan kanaal en het gezuiverde water verlaat de wand naar de (drink)waterinstallatie. De reductie van de legionellabacterie is 99,9999% (Log 6) evenals andere bacteriën en virussen.

Klik hier voor meer informatie over onze legionella poortwachters.