Producten

Ozon Desinfectie

Ozon wordt wijdverspreid gebruikt voor het desinfecteren en zuiveren van zowel afvalwater als drinkwater, en de voordelen ervan zijn duidelijk.

Wanneer water verontreinigd is met micro-organismen, pesticiden en/of organische verbindingen, kan dit een ernstig gevaar vormen voor de gezondheid van mens en dier. Turbin’s desinfectie-installaties bieden een krachtige oplossing voor dit probleem door gebruik te maken van ozon. Ozon fungeert als een uiterst krachtige oxidator voor de bestanddelen van de celwand van micro-organismen, wat resulteert in de vernietiging van de cellen van deze micro-organismen. Het gebruik van ozon als desinfectiemiddel is niet alleen zeer efficiënt, maar heeft ook als voordeel dat er geen noodzaak is voor de opslag van chemicaliën.

Ozon-toepassingen zijn divers en omvatten sectoren zoals de voedingsindustrie, aquacultuur, drinkwaterproductie, afvalwaterzuivering, zwembaden, koelwaterbehandeling en landbouw.

De kracht van ozon is indrukwekkend. Eerst oxideert het de bestanddelen van de celwand van micro-organismen vanwege zijn hoge oxidatiepotentieel. Vervolgens dringt het de cel binnen en oxideert het alle essentiële bestanddelen, zoals enzymen, proteïnen, DNA en RNA. Wanneer het celmembraan grotendeels is vernietigd, treedt lyse op, waarbij de cel uiteenvalt. Dit resulteert in de vernietiging van het micro-organisme en de productie van zuiver water.

Turbin heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van waterbehandeling, waarbij ozon een essentieel onderdeel is van onze expertise. Onze toepassingen strekken zich uit over verschillende sectoren, waaronder ziekenhuizen, afvalwaterzuiveringsinstallaties, drinkwaterproductie en diverse (zware) industriële processen. Onze installaties zijn schaalbaar en kunnen zowel op kleine als grote schaal worden toegepast, met uiteenlopende productiecapaciteiten per uur. Hierdoor bieden wij efficiënte oplossingen voor uiteenlopende waterbehandelingsbehoeften.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.