Producten

Zelfreinigende Filters

Automatisch zelfreinigende filters aan zowel de aanzuig- als perszijde van waterbehandelingsinstallaties behoren tot de specialisaties van Turbin.

Onze unieke en gepatenteerde diskfilterconstructie beslaat een indrukwekkend bereik van 0,5 micron tot 200 micron, en wordt beschouwd als de meest efficiënte constructie op de markt. De capaciteit van deze modulaire opbouw varieert van 1 tot 1000 m3 per uur, waardoor deze filters zich zonder problemen lenen voor diverse situaties. Dankzij de volledig kunststof constructie zijn ze bijzonder geschikt voor toepassing in zeewater of proceswater.

Zelfreinigende aanzuigfilters zijn absoluut onmisbaar wanneer men water uit oppervlakte- of zeewater wil onttrekken. Een zelfreinigende constructie biedt hierbij een ideale oplossing, aangezien het filter niet meer uit het water gehaald hoeft te worden voor reiniging. Op aanvraag bieden wij zelfs een speciale constructie voor bronpompen aan, waarbij tevens de koelmantel van de motor is geïntegreerd. Standaard worden screens vervaardigd uit SS316, maar op verzoek kunnen ook duplexscreens worden geleverd. Voor wie de toepassing wil testen in de praktijk, stellen wij graag een pilotinstallatie ter beschikking. 

disc filtratie eow teo

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.