Producten

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een effectieve methode om niet-opgeloste materialen uit water te verwijderen, en een van de meest bekende toepassingen ervan is de productie van drinkwater uit bron- of oppervlaktewater.

Bij Turbin ontwikkelen en produceren we op maat gemaakte ultrafiltratie-installaties voor diverse toepassingen. Bovendien hebben we verschillende huurunits voor ultrafiltratie beschikbaar, zowel voor testdoeleinden als voor productie. Onze ultrafiltratie legionellapoortwachters zijn BRL-gecertificeerd en kunnen ook worden aangeboden via een unieke leaseconstructie. Deze vorm van waterzuivering is niet alleen uiterst effectief, maar ook duurzaam.

Onze ultrafiltratietechnologie wordt toegepast in diverse toepassingen, waaronder:

  • Drinkwaterproductie: Het produceren van schoon en veilig drinkwater.
  • Legionellapoortwachtersystemen: Het verwijderen van legionellabacteriën uit water.
  • Proceswaterbehandeling: Het zuiveren van water voor industriële processen.
  • Afvalwaterbehandeling: Het zuiveren van afvalwater voor milieuvriendelijke lozing.
  • Voorbehandeling van zeewater voor Reverse Osmosis: Het voorbereiden van zeewater voor omgekeerde osmose.
  • Verwijdering van bacteriën en virussen in drinkwater: Het verwijderen van micro-organismen om water veilig te maken voor consumptie.
    Oogsten van algen: Het concentreren van algen voor diverse toepassingen.
  • Voorbehandeling van water voor aquacultuur: Het zuiveren van water voor de kweek van aquatische organismen.
ultrafiltratie waterbehandeling kosovo

Drinkwater Kosovo

ultrafiltratie waterbehandeling industrie

Total Vlissingen

ultrafiltratie reverse osmosis

Marine Den Helder

Ultrafiltratie onderscheidt zich door zijn continue filtratieproces dat gebaseerd is op mechanische werking. Dit maakt het buitengewoon effectief en duurzaam. De oorsprong van ultrafiltratie ligt eigenlijk in de gezondheidszorg, met name in nierdialyse, waarbij stoffen uit bloed worden verwijderd door een semipermeabel membraan. Hoewel ultrafiltratie vergelijkbaar is met microfiltratie, nanofiltratie en omgekeerde osmose, ligt het verschil in de poriegrootte van het membraan.

Ultrafiltratie maakt gebruik van een drukverschil over het membraan, waarbij het membraan grotere deeltjes tegenhoudt dan de poriën groot zijn. Dit zorgt voor scheiding op basis van deeltjesgrootte, wat een fysieke scheidingsmethode is.

Membraanoperaties kunnen zowel ‘dead-end’ (volledige filtratie) als ‘cross-flow’ (circulatie langs het membraanoppervlak) zijn. De laatste methode creëert turbulentie en maakt de behandeling van sterk verontreinigd water mogelijk.

Regelmatige reiniging van het membraan is essentieel en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder terugspoelen met gefilterd water, luchtspoeling aan de ruwwaterzijde en chemische reiniging.

Bij het gebruik van ultrafiltratie voor legionellabestrijding wordt water onder lage druk door een membraan met poriën van 0,015 tot 0,03 μm geperst. Virussen en bacteriën worden gevangen in het membraan, terwijl gezuiverd water naar de installatie stroomt. Dit resulteert in een reductie van de legionellabacterie van maar liefst 99,9999% (Log 6), evenals andere bacteriën en virussen.

Turbin past ultrafiltratie ook toe in de algenindustrie, waar het wordt gebruikt voor waterzuivering, pre-concentratie van algen en waterrecycling in algenkwekerijen.

Bovendien dient ultrafiltratie als voorfiltratie voor omgekeerde osmose, waarbij een semipermeabel membraan wordt gebruikt om deeltjes uit water te verwijderen door middel van drukverschil, resulterend in zuiver oplosmiddel aan de andere kant van het membraan.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie.